Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Δημοσιεύθηκε το Πρόγραμμα "Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ"

Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2013 09:54

Δημοσιεύτηκε 1/8/2013 από το Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού €30 εκατ. ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας υφιστάμενων κυρίως μεταποιητικών ΜΜΕ και υπό προϋποθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων ως βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας, η προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων προς διεθνείς αγορές, ο αναπροσανατολισμός της παραγωγής προς κλάδους που θα συμβάλλουν στην ενίσχυσης της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας, η ανάπτυξη των συνεργασιών/βιομηχανίας- εμπορίου - υπηρεσιών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Δικαιούχοι

Α) Μεμονωμένες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και επιλεγμένων υπηρεσιών, οι οποίες υποβάλλουν προς αξιολόγηση διακριτό και μεμονωμένο επενδυτικό σχέδιο χωρίς συνεργασίες, με ποσοστό ενίσχυσης 45%.

Β) Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα του εμπορίου, οι οποίες:

i. Είτε, υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από δικό τους διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος, με τουλάχιστον δύο επιλέξιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περίπτωσης (Α) ανωτέρω, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον μεταποιητική, με ποσοστό ενίσχυσης 55% για κάθε επενδυτικό σχέδιο,

ii. Είτε, υποβάλλουν προς αξιολόγηση διακριτό και μεμονωμένο επενδυτικό σχέδιο χωρίς συνεργασίες ΑΛΛΑ με ποσοστό ενίσχυσης 45%

Γ) Μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και επιλεγμένων υπηρεσιών, οι οποίες:

i. Είτε, υποβάλουν προς αξιολόγηση εκτός από δικό τους διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος, με τουλάχιστον δύο μικρομεσαίες επιλέξιμες επιχειρήσεις της περίπτωσης (Α) ανωτέρω, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον μεταποιητική, με ποσοστό ενίσχυσης 45% για τα επενδυτικά σχέδια των μεγάλων επιχειρήσεων και 55% για τα αντίστοιχα των μικρομεσαίων,

ii. Είτε, υποβάλλουν προς αξιολόγηση διακριτό και μεμονωμένο επενδυτικό σχέδιο χωρίς συνεργασίες ΑΛΛΑ με ποσοστό ενίσχυσης 30%.

Δ) Ομάδες Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων της περίπτωσης (Α) (τουλάχιστον τρεις), οι οποίες υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από το δικό τους διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος, με ποσοστό ενίσχυσης 55% για κάθε επενδυτικό σχέδιο.

Ύψος προϋπολογισμού

Από 20.000 - 200.000 ευρώ για όλες τις επιλέξιμες δραστηριότητες πλην εξαιρέσεων κάποιων κωδικών για τους οποίους ο προϋπολογισμός κυμαίνεται από 20.000 – 100.000€. Σε κάθε περίπτωση ο προϋπολογισμός δεν δύναται να ξεπερνά το 60% του μέσου όρου τριετίας του τζίρου (ισχύει ο κανόνας de minimis).

Ιδία συμμετοχή: Δεν απαιτείται η ανάγκη ύπαρξης ρευστών διαθεσίμων κατά την υποβολή της επενδυτικής πρότασης.

Διάρκεια υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου: Ορίζεται στους 15 μήνες με δυνατότητα 3μήνης παράτασης

Επιλέξιμες δαπάνες

  • Μηχανολογικός Εξοπλισμός - ειδικές εγκαταστάσεις: 50%
  • Δαπάνες πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών: 30%
  • Ενέργειες σχεδιασμού και πιστοποίησης προϊόντων και συσκευασίας: 70%
  • Ενέργειες προβολής και προώθησης σε αγορές – στόχους: 60%
  • Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης:  30% και ≤ 40.000€
  • Προστασία ή απόκτηση και χρήση πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας:  50%
  • Ανάπτυξη εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων:  20%
  • Λειτουργικές Δαπάνες (για ΜΜΕ μόνο): 10%

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.