Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Oι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν μαθητευόμενους στις επιχειρήσεις τους μέσω του προγράμματος «Μαθητείας» των ΕΠΑΛ, να δηλώσουν θέσεις Μαθητείας αποφοίτων του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών, ηλεκτρονικά από 15 Μαΐου-μέχρι 15 Ιουνίου. Οδηγίες αναλυτικά για τη διαδικασία συμμετοχής στην παρακάτω πρόσκληση.

Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ Ο.Α.Ε.Δ.»

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, το οποίο εγκρίθηκε το 2016 την τελευταία διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία έχει ήδη κινητοποιήσει τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.
Στο αναφερόμενο πλαίσιο κατά το σχολικό έτος 2018-19, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, θα εφαρμόσουν Προγράμματα Μαθητείας συνολικά για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητάς τους. Οι ειδικότητες ανά εκπαιδευτική δομή παρουσιάζονται στο Παράρτημα 1 και Αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση της Μαθητείας στο Παράρτημα 2.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε το θεσμό επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Για τους φορείς του Δημοσίου Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, απαιτείται Απόφαση του Δ.Σ. του φορέα, η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά σε ψηφιακή μορφή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι 15 Ιουνίου 2018, καθώς και εγγραφή στο portal του ΟΑΕΔ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έως την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019.

Στην περίπτωση που ένας φορέας του Δημοσίου έχει ήδη αποστείλει απόφαση σε προηγούμενη φάση υλοποίησης μαθητείας, με πρόβλεψη και δέσμευση προϋπολογισμού, περισσοτέρων του ενός έτους για συμμετοχή στα προγράμματα μαθητείας απαιτείται η εκ νέου αποστολή απόφασης στην επόμενη φάση υλοποίησης για το σχολικό έτος 2018-19.

Στις Αποφάσεις των Δ.Σ. των φορέων του Δημοσίου Τομέα, πρέπει να γίνεται αναφορά στον αριθμό των μαθητευομένων ανά ειδικότητα και εκπαιδευτική δομή (ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., ΙΕΚ) που επιθυμούν να απασχολήσουν, αλλά και να υπάρχει δυνατότητα, σε περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι προσφερόμενες θέσεις μαθητείας από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή, αυτές να καλύπτονται από μαθητευόμενους αντίστοιχης ειδικότητας άλλης εκπαιδευτικής δομής (βλέπε παράρτημα 3 σχέδιο απόφασης Δ.Σ.). Οι φορείς του Δημοσίου προτείνεται πριν την αποστολή της Απόφασης να επικοινωνούν με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες (Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Ι.Ε.Κ.) του ΥΠΠΕΘ και τις Περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (Περιφερειακές Δ/νσεις, ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ), έτσι ώστε οι προσφερόμενες θέσεις να μπορούν να αντιστοιχούν σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν απόφοιτοι στην περιοχή. Ειδικότερα για τους φορείς με πανελλαδική εμβέλεια συνιστάται η επικοινωνία με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ και του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να κατανεμηθούν και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προσφερόμενες θέσεις μαθητείας ανά εκπαιδευτική δομή.

Κατηγορία Γραφείο Τύπου


aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Αναζήτηση

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.