Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Ιστορικό

Το Επιμελητήριο Γρεβενών είναι Ν.Π.Δ.Δ., ιδρύθηκε το 1976 (ΦΕΚ 237/4.9.76/τ.Α) και δραστηριοποιείται στα διοικητικά όρια του Νομού Γρεβενών.

Η οργανωτική του δομή περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα, ήτοι: Τμήμα Εμπορίου, Τμήμα Μεταποίησης, Τουριστικό Τμήμα και Τμήμα Λοιπών Επαγγελμάτων, στα οποία κατατάσσονται τα μέλη του με βάση το αντικείμενο δραστηριότητας τους.

Σήμερα το Επιμελητήριο Γρεβενών έχει ως Μέλη 2.420 ενεργές επιχειρήσεις εκ των οποίων 663 είναι Εμπορικές, 359  Μεταποιητικές, 183 Τουριστικές και 1.215 ανήκουν στο Τμήμα Υπηρεσιών.

Όργανα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικητική Επιτροπή.

Δραστηριότητες φορέα

Το Επιμελητήριο Γρεβενών δραστηριοποιείται στα διοικητικά όρια του Νομού Γρεβενών και έχει ως κύριο αντικείμενο εργασιών του :

  • την προστασία και την ανάπτυξη του Εμπορίου, της Βιομηχανίας, της Βιοτεχνίας και των Επαγγελμάτων στην περιφέρεια του Νομού Γρεβενών, καθώς και την εν γένει οικονομική πρόοδό τους, στα πλαίσια των συμφερόντων της Εθνικής Οικονομίας.
  • την παροχή γνωμοδοτικών εισηγήσεων για κάθε θέμα οικονομικού περιεχομένου προς την πολιτεία, με γνώμονα πάντοτε την οικονομική ανάπτυξη της εν λόγω περιφέρειας και την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος της Εθνικής Οικονομίας.
  • την  Οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για την  κατάρτιση των νέων επαγγελματιών και των ανέργων.
  • την συμμετοχή σε διάφορες Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού και την διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων.
  • την παροχή πληροφοριών για κάθε θέμα οικονομικού περιεχομένου προς τα μέλη του και προς κάθε ενδιαφερόμενο.
  • την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα Εθνικά & Κοινοτικά προγράμματα προς τα μέλη του, με στόχο την ενημέρωση τους για καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται .
  • την λειτουργία ΥΜΣ για την ίδρυση των Επιχειρήσεων και την λειτουργία -τήρηση του ΓΕΜΗ.
  • Την τήρηση Μητρώου και χορήγηση αδειών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
  • Την τήρηση Μητρώου και χορήγηση αδειών μεσιτών αστικών συμβάσεων.
  • Την τήρηση μητρώου εξαγωγικών επιχ/σεων και χορήγηση πιστοποιητικών διασαφήσεων.

Το Επιμελητήριο Γρεβενών στην πορεία της μακροχρόνιας λειτουργίας του έχει ενταχθεί σε ένα σύνολο προγραμμάτων, η υλοποίηση των οποίων αποδεικνύει την εμπειρία και την ετοιμότητα του φορέα για την ανάληψη και διεκπεραίωση ανάλογων δράσεων.

Από το 1992 μέχρι και σήμερα το Επιμελητήριό μας υλοποίησε (4) Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ και  στην ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ και συμμετείχε επίσης  στα Κοινοτικά Προγράμματα (ΑDΑΡΤ,- Ε.Π.Β., ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ORESTIDA-RWM,  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, TΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΚΟΖΑΝΗΣ , GREENENTERPRISE,  ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ, κ.λ.π.) υλοποιώντας δράσεις και ενέργειες προς όφελος των μελών του και κατ' επέκταση της οικονομικής ανάπτυξης όλου του νομού.

Συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος της εταιρείας ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, που έχει ιδρυθεί από τα Επιμελητήρια Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και έχει υλοποιήσει πλήθος προγραμμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα. 

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.