Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στο Επιμελητήριο Γρεβενών σύμφωνα με το Ν.21701993 και Ν.156985.

  1. Αίτηση ατελώς
  2. Αστυνομική ταυτότητα: Ότι είναι Έλληνας πολίτης ή Έλληνας το γένος, ή αλλοδαπός ο οποίος σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΟΚ δικαιούται να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
  3. Αποδεικτικό σπουδών: Γραμματικές γνώσεις: Απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνaασίου ή ισότιμης ή ισοδύναμης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Για τίτλους σπουδών αλλοδαπής απαιτείται μετάφραση τους από το Υπ.Εξωτερικών καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας από το Υπ.Παιδείας.
  4. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου
   • Από το οποίο να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει καταδικαστεί για κλοπή, υπεξαίρεση, τοκογλυφία, αισχροκέρδεια, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, δόλια χρεοκοπία και λαθρεμπορία.
   • Αν ο ενδιαφερόμενος είναι υπήκοος άλλου κράτους-μέλους των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ως πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου θεωρείται το πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές του κράτους-μέλους καταγωγής ή προέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ.5301991 (ΦΕΚ.205-Α)
   Δεν γίνεται δεκτό αν έχει εκδοθεί σε χρόνο που απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία που προσκομίστηκε (άρθρο 3 ).
 1. Πιστοποιητικό μη πτωχεύσεως: Πρέπει να έχει εκδοθεί υποχρεωτικά από το Πρωτοδικείο Καρδίτσας και δεν γίνεται δεκτό αν έχει εκδοθεί σε χρόνο που απέχει περισσότερο από 3 μήνες από την ημερομηνία που προσκομίστηκε (άρθρο 8).
 2. Πιστοποιητικό οτι δεν τελεί υπό δικαστική απαγόρευση ή αντίληψη: Δεν γίνεται δεκτό αν έχει εκδοθεί σε χρόνο που απέχει περισσότερο από 3 μήνες από την ημερομηνία που προσκομίστηκε.
 3. Έγγραφα που να πιστοποιούν ότι ο ενδιαφερόμενος κατέχει γενικές εμπορικές ή επαγγελματικές γνώσεις και έχει εργασθεί:
  • Είτε τέσσερα έτη ως Διευθύνων σε εμπορική επιχείρηση και κατά προτίμηση με εξοικείωση σε θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, είτε ως μεσίτης ασφαλίσεων ή ως συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων ή ασφαλιστικός σύμβουλος ή ως υπάλληλος στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής μεσιτείας και συντονισμού ασφαλιστικών συμβούλων ή ως υπάλληλος Ελληνικής ή Αλλοδαπής ασφαλιστικής ή αντασφαλιστικής επιχείρησης ασφαλιστικής πρακτόρευσης.
  • είτε για τρία έτη με τις πιο πάνω ιδιότητες, εφόσον έχει ειδική εκπαίδευση τουλάχιστον ενός έτους σε ασφαλιστικά θέματα.
  • είτε για δύο έτη με τις πιο πάνω ιδιότητες, εφόσον είναι κάτοχος πτυχίου ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ελλάδος ή αναγνωρισμένης ισότιμης ή ισοδύναμης σχολής του Εξωτερικού.
  • είτε για ένα έτος ως ανεξάρτητος επαγγελματίας, αν έχει και μεταπτυχιακή εκπαίδευση τουλάχιστον ενός έτους σε ασφαλιστικά θέματα.
  • είτε για δύο έτη ως μόνιμος αντιπρόσωπος ή ως εκπρόσωπος ή διαχειριστής εταιρείας που είναι νόμιμος αντιπρόσωπος ασφαλιστικής επιχείρησης στην Ελλάδα ή γενικός διευθυντής ασφαλιστικής επιχείρησης.
 4. Ασφαλιστικό βιβλιάριο ΤΕΒΕ ή ΤΑΕ
 5. Δήλωση έναρξης επιτηδεύματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
 6. Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 που πρέπει να συμπληρώσει με το εξής κείμενο: "Δεν είμαι δημόσιος, δημοτικός, κοινοτικός υπάλληλος, υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ. ή Γεν.Διευθυντής ή Διευθυντής ή εκπρόσωπος ασφαλιστικής επιχείρησης και δεν οφείλω σε ασφαλιστική ή αντασφαλιστική επιχείρηση ή σε ασφαλισμένο χρέη από ασφαλιστικές εργασίες τα οποία έχουν καταψηφισθεί σε βάρος μου με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Επίσης ότι ασκώ αποκλειστικά το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα."
 7. Δυο (2) φωτογραφίες
 8. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο επαγγελματικής αστικής ευθύνης.

Οι αλλοδαποί εκτός των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας χρειάζονται άδεια παραμονής και εργασίας με ισχύ.

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.