Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Εδώ και πολλά χρόνια ήταν πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων και όλου του εμπορικού κόσμου της χώρας η δημιουργία ενός ενιαίου εμπορικού μητρώου. Για την επιχειρηματική κοινότητα, οι επικαλύψεις στοιχείων, τα προβλήματα στην ονοματολογία, οι διαφορετικές κωδικοποιήσεις, η έλλειψη στοιχείων ιστορικότητας επιχειρήσεων κ.λ.π., αποτελούσαν μερικά μόνο από τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στις διαδικασίες του γενικότερου επιχειρείν. Με το Ν 3419/2005 όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις εντάσσονται πλέον με το ΓΕΜΗ σε ένα μητρώο, αποκτούν για πρώτη φορά έναν μοναδικό αριθμό μητρώου -τον αριθμό ΓΕΜΗ-, που θα αποτελεί την ταυτότητά τους και θα τις ακολουθεί σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Το ΓΕΜΗ σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηριακών Φορέων και μέσω της μετεξέλιξης τους σε «καταστήματα μίας στάσης» (one-stop-shop), αποτελούν καθοριστικές αλλαγές στον άξονα της απλοποίησης των γενικότερων διαδικασιών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι οποίες στοχεύουν τόσο στην κάλυψη αναγκών και απαιτήσεων των πάσης φύσεως εμπλεκομένων, όσο και στην ουσιαστική χρήση και αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονται. Το ΓΕΜΗ αποτελεί το επίσημο μητρώο των επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής που συστάθηκαν μετά τις 04/04/2011. Για όσες ΑΕ συστάθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή επίσημο μητρώο είναι το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της Περιφερειακής Ενότητας ενώ για τις ΟΕ, ΕΕ & ΕΠΕ είναι τα κατά τόπους Πρωτοδικεία.

Σύσταση/Τροποποίηση εταιρειών μέσω της Υπηρεσίας ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου

Για την σύσταση εταιρείας που υπάγεται στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζου αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται σε αυτή.

Για κάθε τροποποίηση/δημοσίευση της εταιρείας οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται σε αυτή. 

Για Αυτοϋπογραφή Επιχειρήσεων πατήστε εδώ.

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.