Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Ποιες εταιρίες μπορούν να συσταθούν μέσω της ΥΜΣ

Με την Κ.Υ.Α. Κ1-802/23-03-2011 «Καθορισμός διαδικασιών, προϋποθέσεων, τεχνικών λεπτομερειών και λοιπών θεμάτων σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών μιας στάσης για τη σύσταση Εταιρειών» και με ακόλουθες υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί και άλλες που αναμένονται ρυθμίζονται οι επί μέρους παράμετροι της λειτουργίας του ΓΕΜΗ και των Υπηρεσιών Μιας Στάσης.

Ποιες εταιρίες εντάσσονται στην Υπηρεσία Μιας Στάσης

Στην ΥΜΣ εντάσσεται η σύσταση ΑΕ και ΕΠΕ και υπεύθυνες ΥΜΣ είναι πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι καθώς και η σύσταση ΟΕ και ΕΕ και υπεύθυνες ΥΜΣ είναι τα Επιμελητήρια. Προϋπόθεση για τη σύσταση των ανωτέρω εταιριών μέσω της ΥΜΣ είναι η σύστασή τους να είναι πρωτότυπη, δηλαδή να μην προέρχονται από μετασχηματισμό. Επίσης, θα πρέπει η έναρξη της οικονομικής τους δραστηριότητας να μην προϋποθέτει οποιαδήποτε διοικητική έγκριση ή απόφαση (πχ. Άδεια λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος). Στους συμβολαιογράφους θα απευθυνθούν και οι ΟΕ και ΕΕ η σύσταση των οποίων απαιτεί συμβολαιογραφική πράξη.

Ποιες εταιρίες δεν εντάσσονται στην Υπηρεσία Μιας Στάσης

Δεν εντάσσεται στην Υπηρεσία Μιας Στάσης η σύσταση εταιριών με νομική μορφή διάφορη των ανωτέρω (αναμένεται να ενταχθούν στο μέλλον) Δεν εντάσσεται στις Υπηρεσίες μιας Στάσης η σύσταση εταιριών η οποία δεν είναι πρωτότυπη, αλλά προέρχεται από μετασχηματισμό Δεν εντάσσεται στις Υπηρεσίες μιας Στάσης η σύσταση εταιριών για τις οποίες η άσκηση της δραστηριότητάς τους απαιτεί προέγκριση ίδρυσης ή οποιαδήποτε διοικητική έγκριση ή απόφαση, άδεια εγκατάστασης ή λειτουργίας (πχ επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ).

Οι ΚΑΔ που απαιτούν τέτοιου είδους διοικητικές πράξεις αναφέρονται στην εγκύκλιο 1122331/2373/ΔΜ Β΄05-12-2008 του Υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, σύμφωνα με την Εγκύκλιο Κ1-1319/24-04-2011 παρ Δ δεν εντάσσονται στην ΥΜΣ οι ΚΑΔ 41.20.20.01 και 41.20.20.02. Αναμένεται η κατάργηση της προϋπόθεσης υποβολής διοικητικής έγκρισης ή πράξης για έναρξη στη Δ.Ο.Υ οπότε θα ενταχθούν κι αυτές οι εταιρίες σύντομα στην ΥΜΣ. Οι ημεδαπές εταιρίες του ΑΝ 89/87 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οι αλλοδαπές εταιρίες που εγκαθίστανται με τη μορφή υποκαταστήματος ή ιδρύουν υποκαταστήματα, ή γραφεία ή έχουν σύμβαση έργου κλπ. στην Ελλάδα. Οι αλλοδαπές εταιρίες ιδιοκτησίας ακινήτου στην Ελλάδα Οι εταιρίες που δεν εντάσσονται στην Υπηρεσία Μιας Στάσης απευθύνονται στην υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου για ενημέρωση και σύσταση. Για όσες επιχειρήσεις συστάθηκαν πριν τις 4/4/2011 και πραγματοποιούν τροποποίηση ακολουθείται η παλιά διαδικασία με επιπλέον την ενημέρωση του ΓΕΜΗ (με ευθύνη της υπηρεσίας ΓΕΜΗ).

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.