Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Διαδικασία σύστασης εταιρίας μέσω της ΥΜΣ

  • Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι οι ιδρυτές της εταιρίας να μην έχουν εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο (να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι).
  • Το μέλος της εταιρίας ή τρίτος προσέρχεται στην Υπηρεσία Μιας Στάσης με το καταστατικό της εταιρίας υπογεγραμμένο από τα μέλη και με την ειδική εξουσιοδότηση που τον καθιστά υπεύθυνο να υπογράψει όλες τις αιτήσεις που απαιτούνται και να καταθέσει τα δικαιολογητικά ανά περίπτωση. Η Υπηρεσία Μιας Στάσης μετά την υπογραφή όλων των αιτήσεων και την παραλαβή των δικαιολογητικών αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τη διαδικασία σύστασης της εταιρίας.
  • Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανά περίπτωση αναφέρονται στην Κ.Υ.Α. Κ1-802/23-03-2011 (και τα παραρτήματά της) και στις λοιπές επεξηγηματικές εγκυκλίους καθώς και στις ερωτοαπαντήσεις που είναι όλα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ http://www.businessportal.gr/ στη διαδρομή Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ->ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
  • Η Υπηρεσία Μίας Στάσης προβαίνει σε έλεγχο πληρότητας των ανωτέρω εγγράφων και σε περίπτωση που δεν είναι ορθά συμπληρωμένα, παρουσιάζουν ελλείψεις ή αντιφάσεις ή τα στοιχεία τους δεν είναι ευκρινή, τάσσει προθεσμία έως δέκα (10) εργάσιμων ημερών που αρχίζει από την ημερομηνία λήψης από τον εκπρόσωπο της υπό σύσταση Εταιρείας της σχετικής πρόσκλησης για την συμπλήρωση των στοιχείων αυτών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που τα ανωτέρω δεν κατατεθούν μέσα στην προθεσμία η διαδικασία ακυρώνεται και θα πρέπει – αν ο επιχειρηματίας επιθυμεί – να ξεκινήσει από την αρχή με υποβολή δικαιολογητικών εκ νέου. Στην περίπτωση μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας τα ποσά που θα καταβληθούν επιστρέφονται στον εξουσιοδοτούμενο εκτός από το παράβολο της ΥΜΣ. (Για το κόστος σύστασης δείτε το κεφάλαιο: Κόστος σύστασης Ο.Ε. ή Ε.Ε. μέσω της ΥΜΣ).
  • Η Υπηρεσία Μιας Στάσης αναλαμβάνει τον έλεγχο και την εγγραφή στο Επιμελητήριο, στο ΓΕΜΗ, στον ΟΑΕΕ (για νέους), την έναρξη στη Δ.Ο.Υ. και την ενημέρωση του Πρωτοδικείου.

Σημειώνεται ότι για σύσταση ΕΠΕ ή ΑΕ καθώς και για τις ΟΕ και ΕΕ που απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται σε συμβολαιογράφο για τη σύνταξη της συμβολαιογραφικής πράξης και τη σύσταση της εταιρίας τους.

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.