Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook
Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη ημέρα Επόμενη ημέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Πήγαινε στο μήνα..

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣTH ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ MEDITERRANEAN FOOD 21-23 Σεπτεμβρίου 2014, Ντύσσελντορφ, Γερμανία

Η νέα διεθνής έκθεση MEDITERRANEANFOODείναι η νέα εμπορική έκθεση που θα λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας, κάθε δύο χρόνια, των παραγωγών της Μεσογείου και των προϊόντων τους με τους αγοραστές, τις εταιρείες εμπορίας τροφίμων και τους χονδρέμπορους διεθνώς.

Η συγκεκριμένη έκθεση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής και του υγιεινού lifestyle. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά eventsγια την υποστήριξη της συμμετοχής των παραγωγών της Μεσογείου και παρουσιάσεις προϊόντων.

Οι εκθέτες που θα συμμετέχουν στο γεγονός, θα λάβουν μέρος σ’ ένα workshopπου θα διοργανωθεί από την MesseDusseldorfκαι την εφημερίδα LebenzmittelZeitungτον Μάρτιο 2014 στην Ελλάδα. θα τους δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς της αγοράς για τις προσπάθειες εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ δεν θα λείψει και από αυτό το σημαντικό εκθεσιακό γεγονός για τις χώρες της Μεσογείου. Είναι ο διοργανωτής της εθνικής συμμετοχής και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για τη συγκεκριμένη έκθεση για την δυναμικότερη παρουσία της Ελλάδος (Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Σύνδεσμοι, εξαγωγικές επιχειρήσεις κλπ).

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

  • Ελαιόλαδο – ελιές
  • Γαλακτοκομικά – τυριά
  • Ιχθυηρά – νωπά και κατεψυγμένα
  • Κατεψυγμένα προϊόντα – παραδοσιακές πίτες
  • Ξηροί καρποί
  • Αρτοποιήματα – γλυκά
  • Προϊόντα delicatessen

 

Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή και επικοινωνία του ελληνικού περιπτέρου σχεδιάζουμε:

    1. Τοποθέτηση banners σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, υψηλής προσπελασιμότητας, με βασική σήμανση το brandTastelikeGreece”, την ταυτότητα του κλάδου τροφίμων – ποτών από το 2011.
  1. Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε κλαδικά έντυπα και εφημερίδες.
  1. Σχεδιασμό καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής, ο οποίος θα βασίζεται στη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική, με τη δυνατότητα διαφημιστικής καταχώρησης για την κάθε συμμετέχουσα εταιρεία έναντι μικρού ποσού.
    1. Δημιουργία «ελληνικού μπακάλικου» για την παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών.
      1. Διοργάνωση θεματικών σεμιναρίων για την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σε ξένους αγοραστές και δημοσιογράφους.

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος ανέρχεται σε:

3.400€ / 9τμ

4.500€ / 12τμ

5.700€ / 15τμ

6.800€ / 18τμ

Το παραπάνω ποσό επιβαρύνεται με Φ.Π.Α. 23%.

Το κόστος περιλαμβάνει:

  • ενοίκιο χώρου
  • κατασκευή και βασικό εξοπλισμό stand
  • αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων(δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)
  • παράλληλες ενέργειες προβολής ελληνικών προϊόντων
  • διαφημιστικές καταχωρήσεις

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν μαζί με την Αίτηση συμμετοχής τους, ως προκαταβολή, το 50% της συμμετοχής .

Η καταβολή του οφειλόμενου ποσού μπορεί να γίνεται ως ακολούθως:

  • Με μετρητά, είτε στο λογιστήριο του ΟΠΕ καθημερινά (08.00΄ - 13.30΄) στην Αθήνα ή στα Γραφεία ΟΠΕ Θεσσαλονίκης (τηλ.: 2310 51 00 47) ή
  • με επιταγή μηνός (της Εταιρείας, όχι τρίτων.) Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν την Εταιρεία σας)
  • με κατάθεση στην Εμπορική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού ΟΠΕ, ΙΒΑΝ :GR79 0120 5540 0000 0008 4029 998
  • με κατάθεση στηνALPHABANK, ΙΒΑΝ :GR 560140 1010 1010 0200 2146 143

Σημειώνεται ότι στο παραστατικό της Τραπέζης θα   πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε το όνομα της Έκθεσης που αφορά και η επωνυμία της επιχείρησης. Παρακαλούμε επίσης, όπως διαβιβάσετε αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας, στον ΟΠΕ στο Fax Νο: 2310 510046 υπόψη κ. Μπούζου και κας Στοικάκη.

Η εμπρόθεσμη καταβολή από όλους τους εκθέτες του ποσού που αντιστοιχεί στην προκαταβολή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση του χώρου και επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης, μόνο εφόσον ο χώρος αυτός διατεθεί σε άλλη εταιρία.

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,

Χάρης Σγουράκης

ΔιευθυντήςΕκθέσεων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ &ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ                                                                                      

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Α. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

Άρθρο 1Η συμμετοχή μιας επιχείρησης γίνεται μετά από αίτησή της στα προβλεπόμενα από τον ΟΠΕ χρονικά όρια και ισχύει μόνο μετά από έγγραφη επιβεβαίωση του Οργανισμού και μόνο αν καταβάλει την προκαταβολή στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Άρθρο 2Την ευθύνη για την πιστότητα των στοιχείων που αναφέρονται στην Αίτηση συμμετοχής της, καθώς και σε κάθε άλλο έγγραφο, φέρει η επιχείρηση και μόνο.

Άρθρο 3Το κόστος συμμετοχής ορίζεται από τον ΟΠΕ, ανάλογα με την πηγή χρηματοδότησης, και καταβάλλεται από τον Εκθέτη σε δύο δόσεις ήτοι:

α) Προκαταβολή, της οποίας το ύψος και η ημερομηνία καταβολής αναφέρονται ρητά στην «Πρόσκληση για συμμετοχή» του ΟΠΕ και

β) Υπόλοιπο κόστους συμμετοχής, το οποίο γνωστοποιείται, μαζί με τη ημερομηνία εξόφλησης, εγγράφως στον Εκθέτη και υπολογίζεται ως εξής:

τ.μ. stand Χ κόστος κατά τ.μ. μείον προκαταβολή = …… € για καταβολή

Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

΄Αρθρο 4               Ο Εκθέτης υποχρεούται να ακολουθήσει πιστά τους όρους συμμετοχής όπως αυτοί προβλέπονται από τον ΟΠΕ και τον Οργανωτή της Διεθνούς Έκθεσης, τόσο στη φάση της οργάνωσης, όσο και κατά τη λειτουργία, τους οποίους με τον παρόντα κανονισμό δηλώνει ρητά ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα.

Γ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΤΗ

΄Αρθρο 5               Ο ΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού του εκθέτη :

α) Όταν δεν καταβάλει την προκαταβολή.

β) Όταν, μολονότι έχει καταβάλει την προκαταβολή, δεν έχει εξοφλήσει εμπρόθεσμα το συνολικό κόστος συμμετοχής.

     Στην περίπτωση αυτή δεν επιστρέφεται στον Εκθέτη η προκαταβολή.

γ) Εφόσον ο εκθέτης δεν τηρεί πιστά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 του παρόντος.

Στην περίπτωση αυτή ο ΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα παρακράτησης ολόκληρου του καταβληθέντος ποσού.

Δ. ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕ

΄Αρθρο 6               Ο ΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής στην ΄Εκθεση, εφόσον είτε, συντρέχουν σπουδαίοι λόγοι κατά την αδέσμευτη κρίση του ΟΠΕ, είτε, σε ειδικές περιπτώσεις, δεν εξυπηρετείται η ελληνική παρουσία στην Έκθεση. Στην περίπτωση αυτή, αφενός ο ΟΠΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ενημερώσει έγκαιρα τους Εκθέτες και να τους επιστρέψει ολόκληρο το ποσό που ήδη έχουν καταβάλει, αφετέρου δε ο Εκθέτης δεν έχει καμία άλλη απαίτηση από τον ΟΠΕ.

Ο ΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα, κατά την κρίση του, να ακυρώσει συμμετοχή εκθέτη ή να αποβάλλει αυτόν από την έκθεση, αν ο εκθέτης προβάλλει στο περίπτερο, αμέσως ή εμμέσως, μη ελληνικά προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, ο ΟΠΕ δικαιούται επιπλέον, να ζητήσει και αποζημίωση από τον εκθέτη, ενώ αυτός δεν θα έχει κανένα δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων που κατέβαλε ή άλλης αποζημίωσης. Ο κάθε εκθέτης που κρίνει, ότι πρέπει απαραιτήτως να συμπροβάλλει και μη ελληνικά προϊόντα ή τμήματα αυτών, οφείλει να ζητήσει ειδική προς τούτο γραπτή άδεια, προκαταβολικά, από τον ΟΠΕ.

Ε. ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΗ

΄Αρθρο 7               Ο Εκθέτης διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής του εγγράφως μόνο :

α) εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία καταβολής της προκαταβολής, σύμφωνα με το άρθρο 3α. Από την 6η ημέρα και μετά, χάνει το δικαίωμα διεκδίκησης της προκαταβολής και υποχρεούται να καταβάλει στον ΟΠΕ τις δαπάνες, τις οποίες ο Οργανισμός έχει ήδη πραγματοποιήσει ή έχει δεσμευθεί (με βάση τον κανονισμό της Έκθεσης) να πραγματοποιήσει για λογαριασμό του Εκθέτη (π.χ. ενοίκιο stand, καταχώριση στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης, κ.λπ.).

β) αν η ακύρωση της συμμετοχής γίνει όταν έχει ανατεθεί η κατασκευή του περιπτέρου, η προβολή της συμμετοχής ή και άλλες ενέργειες που αφορούν στην συμμετοχή του Εκθέτη, ο Εκθέτης υποχρεούται να καταβάλει και την αντίστοιχη αξία των προαναφερόμενων ενεργειών. Απαλλάσσεται μόνο από τα μεταφορικά.

 

ΣΤ. ΕΚΘΕΜΑΤΑ

Άρθρο 8Η παράδοση των εκθεμάτων, ελληνικής πάντοτε προέλευσης, πρέπει να γίνει, εντός της προβλεπόμενης από τον ΟΠΕ ημερομηνίας, σε ποσότητα και όγκο ανάλογο των τετρ. μέτρων του stand του Εκθέτη και στον τόπο που θα υποδείξει ο ΟΠΕ.

Εκπρόθεσμη παράδοση απαλλάσσει εξ ολοκλήρου τον Οργανισμό από την υποχρέωση μεταφοράς, η οποία μπορεί να γίνει από τον Εκθέτη με δική του ευθύνη και δαπάνη.

Άρθρο 9Ο ΟΠΕ δεν φέρει καμία ευθύνη αν η συσκευασία δεν ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες του εκθέματος ή αν τα εκθέματα τελικά δεν μπορούν να παραδοθούν στο ελληνικό περίπτερο λόγω παραλείψεων του Εκθέτη (προτιμολόγια, πιστοποιητικά, packinglist, παραστατικά δυσανάγνωστα ή ελλιπώς συμπληρωμένα, κλπ.)

Άρθρο 10              Σε περίπτωση που προβλέπεται επιστροφή εκθεμάτων , τα εκθέματα που θα επιστραφούν, μετά το πέρας της έκθεσης, πρέπει να παραληφθούν από τον Εκθέτη στην προβλεπόμενη ημερομηνία και από τον αποθηκευτικό χώρο που τα παρέδωσε, μετά από έγγραφη ενημέρωση από τον ΟΠΕ. Εκπρόθεσμη παραλαβή απαλλάσσει πλήρως τον Οργανισμό από κάθε ευθύνη, μπορεί ωστόσο να συνεπάγεται κόστος για τον Εκθέτη λόγω δαπάνης αποθήκευσης / ασφάλισης κλπ.

Ζ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΘΕΤΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Άρθρο 11              Ο Εκθέτης δικαιούται αποζημίωσης για τυχόν φθορές ή απώλειες στα εκθέματα και το υποστηρικτικό του υλικό, στην αξία που ο ίδιος έχει δηλώσει στα συνοδευτικά έγγραφα :

α) αν η συσκευασία των εκθεμάτων του έχει γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΠΕ και τις ειδικές προδιαγραφές συσκευασίας, ανάλογα με το προϊόν και τον τρόπο μεταφοράς,

β) αν έχει τηρήσει με ακρίβεια τους όρους παράδοσης και παραλαβής,

γ) αν η σχετική του δήλωση γίνει εγγράφως και εντός 48 ωρών από την παραλαβή τους.

Σε περίπτωση που ο εκθέτης επιθυμεί να ασφαλισθεί για οιονδήποτε περαιτέρω κίνδυνο (π.χ. επιστροφή εξόδων συμμετοχής, κλπ.), οφείλει με δική του ευθύνη και δαπάνη να προβεί σε σχετική ασφαλιστική κάλυψη.

Ο εκθέτης δεν έχει ουδεμία απαίτηση από τον ΟΠΕ, για οποιαδήποτε ζημία τυχόν υποστεί από οιαδήποτε αιτία (μη άφιξη εκθεμάτων, αβαρία ή ζημίες αυτών κατά την μεταφορά κ.λ.π), που να ξεπερνά την αξία που ο ίδιος έχει δηλώσει για τα εκθέματα. Συνομολογεί με τον παρόντα, ότι αποδέχεται ως δίκαιη και εύλογη την ανάληψη από τον ίδιο, του όποιου τυχόν κινδύνου, για οιαδήποτε ζημία, θετική ή αποθετική υποστεί, από τη συμμετοχή του στην έκθεση, η οποία ξεπερνά τη δηλωθείσα από τον ίδιο αξία εκθεμάτων του.

Η. ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

΄Αρθρο 12             Με την υπογραφή της αίτησης συμμετοχής ο εκθέτης αποδέχεται ανεπιφύλακτα τα 11 άρθρα του παρόντος Κανονισμού.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

κ. Κλεόβουλος Μπούζος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

κα Ζωή Στοικάκη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΗΛ: 2310 510047

FAX: 2310 510046

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (*)

Όπως αναγράφεται παρακάτω

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μέχρι τις 15/1/2014

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΧΡHΣΙΜΑ LINKS

www.m-food.eu

Πίσω


aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

1.logo consultant

 

15.a

3.tourism el-1

4.tourism en-1

5.form inter

Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.