Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Διακρατικό Πρόγραμμα Ελλαδα-Αλβανία, In Common

Το έργο InCommon ενθαρρύνει μία κοινή προσπάθεια από εταίρους στην επιλέξιμη περιοχή, στην οποία ηγείται το Επιμελητήριο των Γρεβενών, με σκοπό την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων και συμπεριφορών που χαρακτηρίζουν την ιστορία κάθε περιοχής.

Με την προώθηση ενός καλαθιού προϊόντων αλλά και παραδοσιακών συνταγών σε κάθε περιοχή, το έργο InCommon επιδιώκει να κινητοποιήσει τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Επιπλέον, το έργο υιοθετεί ένα «λογότυπο ποιότητας» (“qualitylogo”) το οποίο θα απονέμεται μόνο σε επιχειρήσεις και οικονομικούς φορείς που θα πληρούν τα κριτήρια ποιότητας. Αυτές οι επιχειρήσεις θα υποχρεούνται να χρησιμοποιούν παραδοσιακά προϊόντα (για παράδειγμα χωριάτικη σαλάτα παραδοσιακό τυρί «καλαθάκι» στα Γρεβενά) καθώς και παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής. Φιλοδοξία αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργήσει «περιοχές ποιότητας» (“qualityareas”) που θα ενισχύουν τα παραδοσιακά προϊόντα με στρατηγικό τρόπο. Αυτή με τη σειρά της θα γίνει πόλος έλξης για τουρίστες και ταξιδιώτες.

Ο τουρίστας που θα αποφασίσει να επισκεφθεί τις περιοχές που συμμετέχουν στο έργο θα γνωρίζει εκ των προτέρων, από το Διαδίκτυο, τους οδικούς χάρτες, το Facebookκαι το Youtube, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί και τις επιχειρήσεις στις οποίες έχει απονεμηθεί το λογότυπο ποιότητας.

Το έργο φιλοδοξεί, επιπλέον, να δημιουργήσει μία ισχυρή συνεργεία με αποτελέσματα μακράς διάρκειας στη συνοριακή περιοχή. Επίσης, επιχειρεί να αλλάξει τρόπο συμπεριφοράς των τοπικών φορέων ενδιαφέροντος και να τους δώσει την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ο στρατηγικός αντίκτυπος του έργου είναι η αλλαγή της συμπεριφοράς προς τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το μέρος. Θα τους παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση, θα τους βοηθήσει ώστε να είναι ενήμεροι για κάθε διαδικασία παραπόνων και επίσης θα προσφέρει την ευκαιρία σε τοπικούς φορείς ενδιαφέροντος να δημιουργήσουν μία «ζώνη ποιότητας» (“qualityzone”) που θα προσελκύει ακόμα περισσότερο κόσμο από ότι σήμερα.

Ο πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού στις περιοχές που συμμετέχουν στο έργο. Για την επίτευξή του θα κινητοποιηθούν τοπικοί φορείς ενδιαφέροντος και στις δύο χώρες, θα προσδιοριστεί το καλάθι με τα τοπικά αγαθά, θα σχεδιαστεί μία στρατηγική θα τη διάδοση του λογοτύπου (κριτήρια, διαδικασίες ανατροφοδότησης, κτλ.) και επίσης θα οργανωθούν φεστιβάλ με τοπικές παραδοσιακές συνταγές με σκοπό την προβολή του έργου.

Οι ομάδες – στόχοι του έργου είναι επισκέπτες κάθε ηλικίας, τοπικοί φορείς ενδιαφέροντος (πελάτες, παραγωγοί και φορείς χάραξης πολιτικής), σχολεία που θα επισκέπτονται μαζικά τις συγκεκριμένες περιοχές, και φυσικά νέοι. Ειδικά η τελευταία κατηγορία είναι ιδιαίτερης σημασίας επειδή ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους νέους να αγαπήσουν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τον τόπο καταγωγής τους, και να αποφασίσουν να παραμείνουν στην περιοχή και να δουλέψουν εκεί. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μόνο αν οι περιοχές παρέχουν ευκαιρίες απασχόλησης και επιπλέον έχουν μία θετική αύρα για τον καθένα. Αυτός είναι ο αντίκτυπος της διασυνοριακής συνεργασίας του έργου και η συνολική προστιθέμενη αξία που προσφέρει το έργο.

Για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρησιμοποιούν το σύμφωνο ποιότητας, παρακαλούμε ακολουθήστε το σύνδεσμο. Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής (αρχείο pdf)

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

1.logo consultant

2.market

3.tourism el-1

4.tourism en-1

5.form inter

Διακρατικά Προγράμματα

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.