Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Τι είναι η Υπηρεσία Μιας Στάσης;

Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο σημείων επαφής για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνει 59 Επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, διεκπεραιώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα. Με τον τρόπο αυτό, η ίδρυση, μιας εταιρείας διεκπεραιώνεται για τον επιχειρηματία από μία μόνο υπηρεσία και ο ίδιος αποδεσμεύεται από τη χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία της μετάβασης από υπηρεσία σε υπηρεσία

Σε αρχικό στάδιο, η Υπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ) αφορά στη σύσταση Ανωνύμων Εταιριών και Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης, οι οποίες θα απευθύνονται στους συμβολαιογράφους, καθώς και Ομόρρυθμων και Ετερόρρυθμων Εταιριών, οι οποίες θα μπορούν να απευθύνονται στα Επιμελητήρια. Μέσα από τη διασύνδεση των ΥΜΣ με το ΓΕΜΗ, τα Επιμελητήρια, τα Ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ), το taxis καθώς και τα Πρωτοδικεία, Εθνικό Τυπογραφείο και τις Υπηρεσίες Περιφερειακής Ενότητας πετυχαίνεται η απλούστευση των διαδικασιών και η συντομότερη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων.

• Μειώνεται η γραφειοκρατία και οι διοικητικές επιβαρύνσεις

• Μειώνεται το κόστος σύστασης για τις επιχειρήσεις.

• Αναδιοργανώνεται ο δημόσιος τομέας και περιορίζεται το διοικητικό κόστος

• Περιορίζεται η διαφθορά και η κακοδιοίκηση που ταλαιπωρούν τους πολίτες λόγω των πολύπλοκων και αδιαφανών διαδικασιών.

• Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της εθνικής μας οικονομίας.

Απελευθερώνεται η επιχειρηματικότητα με την εισαγωγή νέων πρακτικών στο Δημόσιο τομέα με έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Παράλληλα, στο αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και περαιτέρω βήματα, όπως ένταξη στις ΥΜΣ και των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η ένταξη και των ατομικών επιχειρήσεων στις ΥΜΣ, η επέκταση της υπηρεσίας στα ΚΕΠ καθώς και η δημιουργία διαδικτυακής υπηρεσίας μιας στάσης για τη σύσταση εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ΥΜΣ και το ΓΕΜΗ ο κάθε επιχειρηματίας θα μπορεί να ενημερώνεται από το σχετικό Διαδικτυακό Τόπο http://www.businessportal.gr/ που εμπλουτίζεται καθημερινά και τηρείται στην Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Gemi
Yms
aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.